Naleśniki z mąki kukurydzianej

Naleśniki kukurydziane – wyrolujesz je i zjesz z bananem ;-)

Dziś zapraszam Cię na lekką przejemność dla podniebienia – naleśniki kukurydziane. To doskonałe ciasto, pozwala się rolować, więc jeśli unikasz glutenu lub zwyczajnie szukasz odmiany, to zachęcam Cię do skosztowania. Są miękkie i elastyczne. Smakują zarówno z nadzieniem słodkim, jak i wytrawnym. Ja jednak dziś chcę Ci zaproponować farsz z masła orzechwego, bananów i cynamonu. To istna rozpusta dla podniebienia, nie dość, że jest słodko, to jeszcze zdrowo i bezglutenowo. Osoby, które unikają mleka krowiego śmiało mogą zastąpić je wodą lub napojem roślinnym – ja rekomenduję kokosowy lub orkiszowy. Continue Reading

Polubienie, udostępnienie - na co masz ochotę? 🙂