Muffinki czekoladowo-rumowe, idealne na zimowe popołudnie

Dziś zapraszam na aromatyczne muffinki czekoladowo-rumowe. Te babeczki uzależniają. Doskonale smakują zjadane w większym gronie przy kubku gorącej herbaty lub kawy. Dla mnie to idealne propozycja w mroźne popołudnie.

Składniki (na 12 szt.):
·    1 tabliczka gorzkiej czekolady,
·    1 i ¾ szklanki mąki,
·    2 łyżki kakao,
·    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
·    ¾ szklanki cukru pudru,
·    1 szklanka mleka,
·    1 jajko,
·    1/3 szklanki oliwy,
·    1 łyżka stopionego masła,
·    ½ aromatu rumowego
·
Przygotowanie:
1.    Piekarnik nagrzewamy do 200°C.
2.    Czekoladę należy posiekać nożem lub utłuc na drobne kawałki. Następnie mieszamy ją z wszystkimi sypkimi składnikami.
3.    W oddzielnym naczyniu miksujemy płynne produkty.
4.    Następnie łączymy ze sobą zawartość obu misek.
5.    Powstałym ciastem napełniamy papilotki do muffinek do 2/3 ich wysokości i pieczemy przez około 20 minut.

Muffinki czekoladowo-rumowe, aby je przygotować potrzebujesz 10 minut. A z talerza będą znikały jeszcze szybciej

Życzę smacznego:D

(Odwiedzono 673 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *