W czasie deszczu dzieci się nudzą, wiec… pieczemy babeczki bez cukru 😀 5 min pracy, 20 min w piekarniku i czekoladowe muffinki z bananów gotowe. Dodam, ze są słodkie, a nie mają cukru. Idealne dla zabków maluchów i talii mamy 😉
Składniki:
- 4 mocno dojrzałe banany,
- 100g rozpuszczonego masła klarowanego
- 1,5 szkl przesianej maki pszennej,
- 1 łyżeczka sody,
- 4 łyżki jogurtu greckiego,
- 1/2 szkl wcześniej namoczonych rodzynek,
- 3 łyżki kakao,
- 1 łyżka syropu klonowego,
- płatki migdałowe do dekoracji
Przygotowanie:
1. Banany zblendowac z jogurtem, masłem i syropem.
2. Suche składniki przesiać do miski. Następnie dodać zblendowaną mieszankę. Całość niezbyt dokładnie wymieszać.
3. Masę wlać do papilotek do 3/4 ich wysokości. Opcjonalnie posypać płatkami migdałowymi i piec ok 20 min w 180 St.C



Życzę udanych rodzinnych wypieków 😀
Smacznego! 😀
(Odwiedzono 1 203 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Super pomysł, szczególnie jeśli chodzi o talię 🙂 uwielbiam banany
Mala slodkosc, ktora w nadmiarze nie zaszkodzi 😉
Jako kulinarna łamaga dziękuję. Kocham takie przepisy – łatwe, szybkie, składniki w osiedlowym sklepie. I zdrowo dla maluchów (o sobie już nawet nie mam siły myśleć, ale jak i ja się pożywię, tu wspaniale, prawda?:P).
W kuchni nie ma lamag, tylko sa zle przepisy 😉
Takiemu widokowi nie można się oprzeć 🙂
Ale jeden malutki grzeszek chyba moje biodra mi wybaczą 🙂 Przepis zapisuję, przy najbliższej okazji wypróbuję 🙂
Świetne 🙂 Będziemy testować :)I teraz i gdy wyjdą nowe małe ząbki 😉
Takie babeczki można jeść bez wyrzytów sumienia 😛
Koniecznie muszę spróbować <3 uwielbiam banany 🙂