Dziś zapraszam na danie ekstremalnie pyszne i szybkie w wykonaniu.
Łosoś z pieca jest dietetyczny, prosty i wyśmienity. Przepis idealny dla zabieganych oraz tych, którzy dbają o formę. Zawsze wychodzi. Łosia upiekłam bez skóry w piekarniku w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Potrawa jest tak prosta, że nie potrzebujemy do niej przypraw – łosoś broni się sam
Składniki:
- filet z łosia bez skóry,
- kropla oliwy z oliwek do wysmarowania formy,
- 10 pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
- Żaroodporną formę skąpo posmarowałam oliwą i położyłam na niej łososia.
- Rybę przykryłam umytymi pomidorkami koktajlowymi i piekłam przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C (termoobieg).
Tak przygotowanego łosia serwuję z parowaną fasolą szparagową. Ryba jest niezwykle delikatna i soczysta.
Jak widać, przepis jest bardzo prosty, a danie wykwintne. Polecam je z całego serca.
Życzę smacznego!
(Odwiedzono 172 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Super pomysł na szybki lunch. Musze się przyznać, że bardzo lubię łososia i często go wykorzystuje do gotowania potraw. A ja zapraszam dzisiaj do przeczytania czemu w końcu zdecydowałam się na Disqus oraz na Linkowe Party u Lifestylerki. To świetna okazja, żeby zaprezentować swojego bloga, przeczytać ciekawe artykuły oraz poznać świetne osoby. Serdecznie Cie zapraszam:).
Mniam mniam! Kocham takie przepisy. Wygląda apatycznie i na pewno smakuje bosko 🙂 Trafiłaś w moje gusta 🙂
Mniam… co za pychotka:), uwielbiam wszystkie ryby w każdej postaci. Twoje danie naprawdę szybkie w przygotowaniu tak, że będę musiała kupić łososia i zaserwować rodzince 😀
Ale wygląda pysznie, jestem zaskoczona 😀 a łososia uwielbiam 🙂
Gdy go robiłam pierwszy raz również zastanawiałam się co z tego wyjdzie;) Ale zakochałam się w tej prostej potrawie:D