Dzień dobry 😀
W mailach pytacie mnie o farsz do kolorowych naleśników. Cieszę się, że tak Wam przypadły do gustu:) To jest budujące, gdy widzę, że to co robię sprawia Wam kulinarną frajdę 😉
Ale wracając do tematu farszu – możecie wykorzystać mięso z poprzedniego obiadu – polecam drób. Świetnie się sprawdzi mięso zgrillowane na patelni.
Ale jeśli chcecie wykonać całkowicie nowy farsz, to zapraszam po przepis 😉
Składniki:
- 2 sznycle z indyka lub pierś z kurczaka (u mnie grillowany indyk z poprzedniego obiadu),
- 1 mała cukinia,
- ½ cebuli,
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku,
- ½ papryki, u mnie czerwona,
- sól i pieprz do smaku,
- łyżeczka tymianku,
- kilka plasterków posiekanego żółtego sera
Przygotowanie:
- Surowe mięso posiekaj w drobną kostkę, przypraw solą i pieprzem – następnie upiecz na patelni z odrobiną tłuszczu.
- Do całości dodaj posiekane w kostkę: cebulę, cukinię, paprykę oraz zmiażdżony czosnek. Dopraw tymiankiem i jeśli jest taka potrzeba to dodaj masło klarowane. Piecz kilka minut do uzyskania miękkich warzyw.
- Wystudź farsz i dodaj do niego żółty ser.
- Do naleśników dodaj farsz i zwiń je w rulon, całość podgrzej w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 4 minuty.
Życzę smacznego dnia 😀
(Odwiedzono 427 razy, 1 wizyt dzisiaj)
pięknie wyglądają
Bardzo mi miło:) Starałam się 🙂
Ale cudne są te kolorowe naleśniki! Zjadłabym teraz takiego :).
Dziękuję:) <3