Pasta z makreli poleca się na śniadanie lub kolację 😀 Jest znakomita, prosta i smaczna. Wystarczy wszystkie składniki zblendować i gotowe.
Pasta z makreli i jajka – przepis:
Składniki:
– 1 wędzona makrela (bez skóry i ości),
– 1 jajko na twardo,
– łyżka majonezu,
– garść posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1 . Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę i gotowe 😉
Prawda, że proste? A jakie smaczne! 🙂
Przepis dostałam od kolegi – i od tego czasu często robię to smarowidło.
Męskie podejście do gotowania jest genialne – składa się z prostoty, smaku i oszczędności czasu 🙂
Pasta z makreli to świetne rozwiązanie na śniadanie, czy kolacje.
Można ją trzymać kilka dni w lodówce.
3majcie się cieplutko, ja po takim śniadaniu lecę pobiegać 😉
Życzę smacznego i miłego dnia 😉
(Odwiedzono 1 411 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Zastanawiam się czy można użyć czegoś innego do tej pasty zamiast majonezu. 😀
Ilość majonezu jest znikoma, może jednak? 🙂
A może keczup? 🙂
Moja mama dodawała kiszony ogórek i cebulkie
Nastepnym razem tez dodam, dziekuje za inspiracje ?
Do tej pory robiłam pastę z makrelą i twarożkiem, ale spróbuję z jajkiem 😉
O proszę, ja z twarożkiem jeszcze nie robiłam – i na to przyjdzie czas 😉 Dzięki za pomysł 😀
Syta i smaczna pasta 🙂 Musimy spróbować!
Uwielbiam pastę z makreli! 🙂
Doskonale to rozumiem i popieram 🙂