Dziś Europejski Dzień Śniadania. 🙂
Ciekawa jestem co dziś jedliście? Ja na pierwsze śniadania przygotowałam jajko sadzone z boczkiem i warzywami (rukola, pomidory, awokado, szczypiorek i drobina octu balsamicznego z oliwą z oliwek i pieprzem kolorowym). Sami widzicie, że to prosta i jak dla mnie pyszna potrawa.
Na drugie śniadania przygotowałam wegański koktajl czekoladowy z mleka roślinnego i kakao. Do tego smakołyku zainspirowała mnie strona Za słodko Za ostro Bardzo lubię awokado, zwłaszcza podane w formie koktajlu, więc taka przekąska bardzo mnie cieszy. A jeśli dodać jeszcze banana, kiwi, kako i masło migdałowe, to jestem już w kulinarnym niebie 🙂 😀 😉
Serdecznie Was zapraszam do tego wegańskiego koktajlu 😀
Składniki:
– 1 banan,
– 1 kiwi,
– 1 szkl. mleka jaglanego,
– pół wypestkowanego i obranego awokado,
– 1 łyżka kakao,
– 1 łyżka masła migdałowego
Przygotowanie:
Polecam owoce posiekać przed przystąpieniem do miksowania.
Powstaną 2 duże porcje koktajlu. Możecie również zredukować ilość mleka do pół szklanki, wówczas otrzymacie smakowity mus.
Życzę smacznego dnia!
😀
Sama za awokado nie przepadam , ale zawsze jak patrzę na takie rzeczy i tak mam ochotę je pochłonąć. Mam nadzieje,że wersja dań wykluczająca ten owoc będzie równie dobra
Kilka dnie temu zapomniałam dodać awokado i też wyszło pysznie, więc polecam 🙂
Oo jakie smakołyki tu widzę. Przydałoby się taki zrobić 🙂
Polecam:)
Każdy Twój przepis jest taki cudowny! ^^ Ten? Jak dla nas rewelacja! Ah… aż smaka mamy na taki koktajl :3 Buziaki ;*
Kocham masło migdałowe 🙂 Taki koktajl musi być pyszny! Zrobię na pewno, dzięki!
Zapewniam, że jest:) I do tego jaki łatwy w przygotowaniu:)
Ja dzisiaj mialam na sniadanie jajko w awokado i koktajl z awokada i bananem 🙂 ale ten twoj koktajl tez wyglada ciekawie ^^ muszę sprobowac 😀