Wegański koktajl czekoladowy – poezja!

Dziś Europejski Dzień Śniadania. 🙂

Ciekawa jestem co dziś jedliście? Ja na pierwsze śniadania przygotowałam jajko sadzone z boczkiem i warzywami (rukola, pomidory, awokado, szczypiorek i drobina octu balsamicznego z oliwą z oliwek i pieprzem kolorowym). Sami widzicie, że to prosta i jak dla mnie pyszna potrawa.

Na drugie śniadania przygotowałam wegański koktajl czekoladowy z mleka roślinnego i kakao. Do tego smakołyku zainspirowała mnie strona Za słodko Za ostro  Bardzo lubię awokado, zwłaszcza podane w formie koktajlu, więc taka przekąska bardzo mnie cieszy. A jeśli dodać jeszcze banana, kiwi, kako i masło migdałowe, to jestem już w kulinarnym niebie 🙂 😀 😉

Serdecznie Was zapraszam do tego wegańskiego koktajlu 😀

koktajl czekoladowy
Wegański koktajl czekoladowy

Składniki:

– 1 banan,

– 1 kiwi,

– 1 szkl. mleka jaglanego,

– pół wypestkowanego i obranego awokado,

– 1 łyżka kakao,

– 1 łyżka masła migdałowego

 

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki zmiksować i gotowe!

Polecam owoce posiekać przed przystąpieniem do miksowania.

Powstaną 2 duże porcje koktajlu. Możecie również zredukować ilość mleka do pół szklanki, wówczas otrzymacie smakowity mus.

Życzę smacznego dnia!

😀

(Odwiedzono 577 razy, 1 wizyt dzisiaj)

8 Replies to “Wegański koktajl czekoladowy – poezja!”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *