Sałatka z jajkiem i szpinakiem – czyli poświąteczne wietrzenie lodówki

Sałatka z jajkiem i szpinakiem, to świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych jajek. Przepis jest  prosty i smaczny. Dzięki niemu zjadam nadmiarowe jajka po Wielkanocy.

Święta, święta i po świętach:) Minął już czas świątecznego biesiadowania. W lodówce pewnie zostało jeszcze kilka potraw, które mają się już ku końcowi. U mnie ostało się kilka jajek ugotowanych na twardo. Postanowiłam zrobić z nich prostą i smaczną sałatkę z młodym szpinakiem.

Zobaczcie jakie to proste 🙂


Sałatka z jajkiem i szpinakiem – przepis:

Składniki:

  •  50 g młodego szpinaku,Sałatka z jajek i szpinaku
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych,
  • 1 łyżka musztardy,
  • sól i pieprz kolorowy

Przygotowanie:

  1. Jajka podzielić na ćwiartki i dodać do szpinaku.
  2. Całość polać sosem z musztardy i majonezu.

  3. Sałatkę ozdobić połówkami pomidorów oraz przyprawić solą i pieprzem.


Sałatka z jajek i szpinaku

Prawda, że proste? A jakie dobre! 😀

Jajka w szpinaku, to idealna propozycja na lekkie śniadanie lub kolacje.

Zmykam, bo zrobiłam się głodna… 😉

Zobacz też:

Jaja pod beszamelem – Twój sposób na poświąteczne jajka 🙂
Jajka faszerowane na złoto – łatwe i szybkie jaja 😉
Męska pasta z makreli i jajka w damskiej kuchni:)

A jeśli Ci mało…

To zapraszam Cię do mojej kulinarnej gruby lub na Fan Page na FB.

Pozdrawiam smacznie!

Anna Lena

ze Zjem Cię!

(Odwiedzono 395 razy, 1 wizyt dzisiaj)

30 Replies to “Sałatka z jajkiem i szpinakiem – czyli poświąteczne wietrzenie lodówki”

  1. Ja niestety jajek w takiej postaci nie mogę, jestem uczulona. Za to ‘przetworzone’ już w ciastach jak najbardziej! U mnie też dzisiaj wietrzenie lodówki i… szafy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *