Świąteczne śniadanie już za kilka godzin, dlatego już teraz życzę pyszności na stole, cudownej rodzinnej atmosfery oraz dużo radości i uśmiechu na twarzy:)
Poniżej podaję prosty przepis na baranka z masła. Bez tego cudaka nie ma Wielkanocny na naszym stole. Jako dziecko przyglądałam się, jak moja babcia go robi, a teraz sama go przygotowuję:)
Składniki:
- 1 kostka masła w temperaturze pokojowej,
- sól,
- drewniana foremka do baranka,
- letnia woda
Przygotowanie:
- Foremkę do baranka namaczamy w letniej wodzie, następnie nacieramy solą i uzupełniamy masłem. Napełnioną foremkę wkładamy do lodówki na 20 minut.
- Po wskazanym czasie wyjmujemy z foremki maślanego baranka. Możemy go ozdobić kulkami pieprzu i listkami bukszpanu.
Baranek z masła to piękna i smaczna ozdoba wielkanocnego stołu.
Wesołych Świąt Kochani!



A jeśli szukasz wielkanocnych inspiracji na potrawy słodkie i wytrane, to…
Wpisz poniżej mail na jaki mam Ci wysłać Bezpłątnego E-booka z 12 przepisami 🙂 Po chwili przepisy będą pachnieć na Twojej skrzynce mailowej 🙂
(Odwiedzono 549 razy, 1 wizyt dzisiaj)