Koktajl ze szpinaku i awokado to zielona bomba witaminowa. Dostarcza cennych witamin i błonnika. Dzięki niemu zadbasz o swoje ciało i jeszcze coś pysznego wypijesz. To też fajna opcja na zwiększenie ilości warzyw i owoców w Twojej diecie. Lubią go moje dzieci, więc polecam zarówno dużym, jak i małym smakoszom 🙂
Przyznam, że od kiedy mamy stan epidemiczny właśnie za pomocą koktajli warzywno-owocowych staram się podkręcisz naszą odporność. Ten koktajl dzięki cytrynie jest orzeźwiający, awokado nadaje mu kremowej konsystencji, a szpinak cudownego koloru.
Koktajl ze szpinaku i awokado – przepis:
Składniki na ok 500 ml:
- 2 garści szpinaku,
- 1/4- 1/2 miękkiego awokado,
- 1 słodkie jabłko bez gniazda,
- sok z 1/2 cytryny
- 1 szkl. Wody
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj i gotowe. Smacznego!
Koktajl ze szpinaku i awokado – rady:
Jeśli preferujesz słodkie koktajle, to dodaje do niego słodziwo lub banana.
Taki koktajl możesz też wlać do pojemników na lody na patyku. W upalne dni, to będzie idealny deser.
.
Zobacz też inne koktajle:
Mango lassi – czyli szybki koktajl z mango – najlepiej pomarszczonego 🙂
Wegański koktajl czekoladowy – poezja!
Warstwowy koktajl z chia – owocowy kotajl o smaku lata
A jeśli Ci mało warzy:)
A jeśli Ci mało warzy:)
To zapraszam do pobrania warzywnego E-booka, w którym są przepisy zarówno na słodko, jak i wytrwanie 🙂
Spotkajmy się też w…
mojej kulinarnej grubie lub na Fan Page Bloga na Facebooku a także na Instagramie.
Pozdrawiam smacznie!
Anna Lena
ze Zjem Cię!
wygląda pycha