Początek stycznia, to idealny moment na podsumowanie roku 2019. W tym poście rozliczam się z tym co udało mi się osiągnąć, a nad czym muszę jeszcze popracować? Na pewno jestem dumna z tego, jak wiele osób zagląda na Bloga oraz Fan Page. Cieszy mnie również fakt, że z roku na rok coraz częściej pojawiam się w radiu i prasie. Chcesz dowiedzieć się więcej o mojej pasji? Zapraszam do lektury!
Poniżej rozliczę się sama ze sobą w iście korporacyjnym stylu. Nie będzie zbędnych słów, tylko czyste fakty, wykresy i cyferki. Co roku będę wracać do poprzedniego zestawienia i sprawdzać, czy nie stoję w miejscu. Bo dla mnie nie ma nic gorszego od stagnacji. No to zaczynamy!
Podsumowanie roku 2019 – rozliczenie:
.
Nawiązane współprace:



Wydawnictwo RM, podpisaliśmy umowę na wspólny duży projekt. Jeszcze w tym roku będę mogła pochwalić się jej efektem. Dodatkowo przygotowałam kilka recenzji dla tego wydawnictwa:
„Dietetyk na talerzu” [KLIK],
„Dieta anti-anging. Przepisy na młodość” [KLIK],
„Schudnij bez diety” [KLIK]
Cenos – przetestowałam ich kasze: gryczaną i bulgur. Powstały z tego kaszotto i bulgur z kurczakiem.
Cykoria osłodziła nam życie, z jej produktów wyczarowałam pierniczki całuski i brzoskwiniowiec.
Kuchnie Świata przetestowałam pod kątem dań na obiad, śniadanie i deser.
.
Zjem Cię w mediach:



Radio
- Radio Gra Wrocław – Martyna Wachtarczyk zaprosiła mnie do współtworzenia audycji sylwestrowej, gdzie doradzałam słuchaczom, jak szybko i smacznie przygotować przekąski na imprezę. A z Okazji Dnia Dziecka opowiedziałam, jak sprytnie można przygotować dla najmłodszych słodkości z warzyw.
- Radio Gniezno z Magdaleną Borowską stworzyłyśmy audycje kulinarną, podczas której opowiedziałam, jak smacznie i bez marnowania jedzenia przygotować święta. Do posłuchania poniżej:
Prasa:
- Durszlak – napisałam świąteczny artykuł z poradami i przepisami w stylu Zero Waste.
- Handel Extra – przygotowałam przepisy świąteczne dla dzieci.
- Tygodnik Zamojski stworzyłam przepisy przydatne podczas szykowania przyjęć oraz posiłków do szkoły i pracy.
- Ciasta Czytelników – przepis na sernik na zimno zachwycił Czytelników.
- Przepisy Czytelników – tu hitem okazała się receptura na konfiturę z zielonych pomidorów.
.
Moje wydawnictwa:
W tym roku wydałam 2 kulinarne E-booki. Zapraszam do pobierania i gotowania 🙂
“Jak nie marnować jedzenia w święta?”
To pierwszy E-book, który również jest poradnikiem. I nie ma w nim tylko przepisów na posiłki. Koniecznie sprawdź! 🙂
„5 tygodni smacznego gotowania”
W tym wypadku jest współautorką tego pięknego i smacznego wydawnictwa. Magda Gmabal, dzięki za zaufanie.
Statystyki:
Blog systematycznie rozwija się się. Rok temu w grudniu miesięcznie odwiedziło go ok 18 000 użytkowników. A w 2019 roku ta liczba osiągnęła ponad 38 000 🙂 Dziękuję, że jesteście 🙂


Fan Page na Facebooku łącznie polubiło 9330 użytkowników, a obserwuje go 9651 osób. Dodam, że wynik ten osiągnęłam bez płatnych reklam. Ludzie sami do mnie przyszli, i to niezmiernie mnie cieszy. Dziękuję, że jesteście! Cel minimum na 2020 rok to 10 000 polubień.
Dodatkowo w grudniu osiągnęłam oszałamiające zasięgi postów – prawie 60 tysięcy odbiorców!



Fana Page na Instagramie obserwuje mnie 405 osób. W 2020 roku chcę bardziej rozkręcić ten kanał. Jeśli chcesz mi w tym pomóc zapraszam do obserwowania 🙂
https://www.instagram.com/zjemcie.blog/
Konkursy:
Otrzymałam wyróżnienie w konkursie kulinarnym Prymat i Doradca Smaku. Mała rzecz, ale i tak mnie cieszy 🙂
Podsumowanie roku 2019 – zakończenie
Rok 2019 był dla mnie wymagający. Ale cieszę się z tego co mi przyniósł. Rozwinęłam się nie tylko jako Bloger, ale również sporo nauczyłam się o sobie. Wiem też, że chcieć znaczy móc, tylko trzeba to zrobić 🙂
A jaki mam cel na 2020 rok? Chcę napisać książkę i otworzyć sklep internetowy 🙂 3majcie kciuki i naturalnie zapraszam do współpracy. Wszelkie oferty i zapytania proszę kierować pod adres: kontakt@zjem-cie.pl
Pozdrawiam smacznie
Anna Lena ze Zjem Cię! 🙂
Wyniki bloga i fan page’a robią ogromne wrażenie, a lista miejsc, w których się pojawiasz jest naprawdę imponująca. Ale z takimi przepisami i zdjęciami nie powinno to dziwić! 🙂 Pozostaje nam tylko serdecznie pogratulować wyników z 2019 roku i życzyć mnóstwa kulinarnych inspiracji, by 2020 był jeszcze lepszy! 🙂
Pięknie dziękuję i również życzę, aby 2020 był lepszy od poprzedniego 🙂